Diensten

Contact

Wij van Tuinhulpservice Hilvarenbeek leveren veel verschillende soorten diensten. We helpen u bij het snoeien van de heg of bij het snoeien van leilindes. De meeste soorten heggen moeten na de vorst in het voorjaar gesnoeid worden. In de zomer zouden wij uw heg in vorm kunnen komen snoeien, zodat uw heg ook in de winter mooi van vorm is. Wij snoeien de heg zoals u uw heg het liefst wilt hebben, een dunne heg of toch liever een dikke heg, alles is mogelijk. Leilindes worden vaak gebruikt als beschutting of om een afscheiding in de tuin te creëren. Voor leilindes geldt; hoe later je snoeit, hoe langer je profijt hebt van de takken die beschermen tegen inkijk. Leilindes snoeien we vaak tijdens de wintermaanden of in het vroege voorjaar. Het platte vlak van een leilinde moet minimaal één keer per jaar gesnoeid worden, vaker is natuurlijk altijd mogelijk.

Ook maaien wij het gras en verticuteren wij het gras en het gazon. Door uw gras te laten verticuteren krijgt u een gazon dat dicht van structuur is. Bij het verticuteren van het gazon wordt mos en de viltlaag van het gras verwijderd. Na het verticuteren kunnen wij uw gazon inzaaien met graszaad en bemesten met gazonstart. Dit geeft de bodem van uw gras direct een goede voeding en hierdoor kunnen nieuwe grassprieten zich ontwikkelen. Na enkele dagen zult u zien hoe erg uw gazon is opgeknapt. Wij adviseren om uw gazon minimaal één keer per jaar te laten verticuteren, de ideale maanden hiervoor zijn maart en april. Verticuteren in andere maanden is natuurlijk ook mogelijk.

Verder snoeien wij de struiken en bomen en bladharken wij de tuin. De snoeiperiode van een boom of struik hangt af van de soort. Voor de ene boom is het beter om in de zomer gesnoeid te worden en voor de andere juist in de winter. Ook wieden wij het onkruid op een natuurlijke manier, zonder heftige bestrijdingsmiddelen. Tot slot harken wij ook uw bladeren en voorzien wij uw tuin van nieuwe aanplant.

 

Diensten: 

  • Snoeien van hagen
  • Snoeien van leilindes
  • Onkruid wieden
  • Grasmaaien
  • Verticuteren
  • Bemesten
  • Bladharken 

Goedkoop uw tuinonderhoud uitbesteden?

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neem direct contact met ons op.

Contact